Menu
Menu
Mbrojtja nga dielli: Disa fakte që i keni ditur gabim gjithë jetës!

06.12.2022 15:21:23

Mbrojtja nga dielli: Disa fakte që i keni ditur gabim gjithë jetës!

Njerëzit zakonisht kujtohen për kremin mbrojtës me SPF, sa herë ngrohet koha dhe dielli fillon të dalë më shpesh. Këtu ndodh edhe gabimi i parë me lëkurën dhe rrjedhimisht, mbrojtjen e saj dhe plakjen.

Tashmë është vërtetuar në 1001 mënyra se kremi mbrojtës ndaj diellit, ose më saktë ndaj rrezeve UV, duhet përdorur çdo ditë të vitit, edhe në ditët më të zymta!

Përveç kësaj, ka edhe shumë gjëra të tjera që me siguri jua kanë thënë gabim. Ja disa “mite” lidhur me mbrojtjen ndaj diellit:

  1. Rrezet UV janë të nevojshme për vitaminën D

Po, është e vërtetë që pamjaftueshmëria e vitaminës D prek pothuajse 50% të popullsisë në mbarë botën. Dhe duke marrë parasysh që vitamina është e lidhur me uljen e rrezikut të kancerit, imunitetit dhe shëndetit të kockave, mungesa e saj është shkak për shqetësim. Megjithatë, në vend që ta ekspozoni veten ndaj dritës së shtuar ultraviolet, e cila mund të rrisë rrezikun e kancerit të lëkurës, drejtohuni dietës suaj. Ushqimet si salmoni dhe e verdha e vezës mund të rrisin nivelet e vitaminës D, ose një suplement i bën gjërat edhe më të lehta. Procesi i zhvillimit të vitaminës D në trup dhe shndërrimet që ndodhin kërkojnë ekspozim në diell. Por suplementet D-3 e ofrojnë vitaminën në një formë plotësisht të konvertuar, kështu që në fakt nuk keni nevojë për diell.

Suplementet D-3 mund t’i gjeni këtu.

Komente

Ky artikull nuk ka ende asnjë koment

Lini një koment

Lëkura

Lëkura

Mbrojtja nga dielli: Disa fakte që i keni ditur gabim gjithë jetës!

Mbrojtja nga dielli: Disa fakte që i keni ditur gabim gjithë jetës!

Njerëzit zakonisht kujtohen për kremin mbrojtës me SPF, sa herë ngrohet koha dhe dielli fillon të dalë më shpesh. Këtu ndodh edhe gabimi i parë me lëkurën Njerëzit zakonisht kujtohen për kremin mbrojtës me SPF, sa herë ngrohet koha dhe dielli fillon të dalë më shpesh. Këtu ndodh edhe gabimi i parë me lëkurën 2022-12-06T15:56:50+01:00 Mbrojtja nga dielli: Disa fakte që i keni ditur gabim gjithë jetës!

<p>Njer&euml;zit zakonisht kujtohen p&euml;r kremin mbrojt&euml;s me SPF, sa her&euml; ngrohet koha dhe dielli fillon t&euml; dal&euml; m&euml; shpesh. K&euml;tu ndodh edhe gabimi i par&euml; me l&euml;kur&euml;n dhe rrjedhimisht, mbrojtjen e saj dhe plakjen.</p> <p>Tashm&euml; &euml;sht&euml; v&euml;rtetuar n&euml; 1001 m&euml;nyra se kremi mbrojt&euml;s ndaj diellit, ose m&euml; sakt&euml; ndaj rrezeve UV, duhet p&euml;rdorur &ccedil;do dit&euml; t&euml; vitit, edhe n&euml; dit&euml;t m&euml; t&euml; zymta!</p> <p>P&euml;rve&ccedil; k&euml;saj, ka edhe shum&euml; gj&euml;ra t&euml; tjera q&euml; me siguri jua kan&euml; th&euml;n&euml; gabim. Ja disa &ldquo;mite&rdquo; lidhur me mbrojtjen ndaj diellit:</p> <ol> <li><strong> Rrezet UV jan&euml; t&euml; nevojshme p&euml;r vitamin&euml;n D </strong></li> </ol> <p>Po, &euml;sht&euml; e v&euml;rtet&euml; q&euml; pamjaftueshm&euml;ria e vitamin&euml;s D prek pothuajse 50% t&euml; popullsis&euml; n&euml; mbar&euml; bot&euml;n. Dhe duke marr&euml; parasysh q&euml; vitamina &euml;sht&euml; e lidhur me uljen e rrezikut t&euml; kancerit, imunitetit dhe sh&euml;ndetit t&euml; kockave, mungesa e saj &euml;sht&euml; shkak p&euml;r shqet&euml;sim. Megjithat&euml;, n&euml; vend q&euml; ta ekspozoni veten ndaj drit&euml;s s&euml; shtuar ultraviolet, e cila mund t&euml; rris&euml; rrezikun e kancerit t&euml; l&euml;kur&euml;s, drejtohuni diet&euml;s suaj. Ushqimet si salmoni dhe e verdha e vez&euml;s mund t&euml; rrisin nivelet e vitamin&euml;s D, ose nj&euml; suplement i b&euml;n gj&euml;rat edhe m&euml; t&euml; lehta. Procesi i zhvillimit t&euml; vitamin&euml;s D n&euml; trup dhe shnd&euml;rrimet q&euml; ndodhin k&euml;rkojn&euml; ekspozim n&euml; diell. Por suplementet D-3 e ofrojn&euml; vitamin&euml;n n&euml; nj&euml; form&euml; plot&euml;sisht t&euml; konvertuar, k&euml;shtu q&euml; n&euml; fakt nuk keni nevoj&euml; p&euml;r diell.</p> <p>Suplementet D-3 mund t&rsquo;i gjeni <a href="https://farmavita.cloudcart.net/category/vitamina-d">k&euml;tu.</a></p>

Krahaso produktet